LEVEND VOEDSEL, DE VELE REDENEN WAAROM!

  1. De moderne mens eet (te) weinig groente en fruit.
   • En als ze het eten is het (dood) gekookt of (indusriëel) bewerkt.
   • De voedingswaarde is door de bewerking of zelfs door het ontbreken van die voedingsbestanddelen niet aanwezig.
   • Rauwkost wordt weg gehoond als konijnenvoer......maar wie het laatst lacht overleefde het allemaal.
  2. De een bezit het geloof dat hij alles mag eten, maar degene die zwak is, eet plantaardig voedsel. (Romeinen 14:2) staat niet voor niets in de heilige schrift. Ons Hemelse Vader weet beter wat goed voor ons mensen is, dan menig diëtist beweren, of kok bereiden kan.

  3. De mens en het dier zijn voor hun bestaan geheel op de plant aangewezen. Zou de Mac Chicken of Mac Donalds in het paradijs gestaan hebben, dan kunnen we er ook van uitgaan dat het gezond is af den beginne, echterkom ik in Genesis  geen Mac Donalds of ander Fastfood tegen.

  4. Levend voedsel is het beste medicijn om lichaam en geest gezond te maken en te houden. Je beste dokter is je kok!

  5. Het levende plantaardige voedsel de opgenomen zonne-energie in meer harmonische vorm moet kunnen overbrengen en zo een grotere gezondheidswaarde heeft dan gekookt plantaardig voedsel.   Deze verklaring wordt onderstreept met het verbluffende succes dat mensen hebben met nuttigen van levend voedsel.

  6. Levend voedsel bevat geneeskrachtige planten en kruiden die je kunnen genezen, op eenvoudige en natuurlijke wijze. De natuur biedt mens en dier meer dan de wetenschap of industrie beweren kan.   

  7. Levend voedsel is gezond voedsel dat je helpt je lichaam gezond(er) te houden, dan industriëel voedsel.

  8. Levend voedsel geeft je de kracht te herstellen en te problemen te voorkomen! De kracht van moeder natuur is wonderbaarlijk groot.

  9. Levend voedsel is doorvoed met licht. Iedereen weet dat men zonder licht niet leven kan. Simpel gezegd kunnen levende planten zonne energie omzetten in voeding. Leven zonder levend voedsel is als leven in de duisternis. U weet ook dat zonder licht planten sneller dood gaan.

   • Daarom werdt tijdens de Schepping in het beginstadium al  onderscheid gemaakt tussen licht en donker!
   • Het licht, de levensenergie, door de zon geleverd wordt met tussenschakeling van de plant en dat dus de levende plant een belangrijker leverancier van levensenergie en gezondheid moet zijn dan een gekookte plant.
   • Het levende plantaardige voedsel kan de opgenomen zonne-energie in meer harmonische vorm overbrengen eh heeft zo een veel grotere gezondheidswaarde dan gekookt/bestraald plantaardig voedsel.
  10. Het hedendaagse (biologische) voedsel heeft van de essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 6 in verhouding tot Omega 3 een waarde van 25:1 gemiddeld.  Levend voedsel bevat een  Omega 6:3 verhouding nabij 1:1. Een tekort aan Omega 3 en/of een teveel aan Omega 6 leidt tot veel gezondheidsproblemen. Een mens kan immers niet zonder vet, vandaar essentiëel: noodzakelijk voor gezondheid en goed funktioneren.

LEVEND VOEDSEL ONDERSTREEPT HET SUCCES DAT MENSEN HEBBEN MET BOVENSTAANDE PUNTEN.

Meer informatie